Αξιοθέατα

Υπάρχουν τόσα και τόσα μέρη να δεί κανείς στη Μεσσηνια. Μνημία, φυσικά τοπία, παραλίες, όλα σας περιμένουν να τα ανκαλύψετε και εκει που λές ότι τα «είδα όλα» πάντα μαθαίνεις για κάτι καινούριο. Εμείς έχουμε επιλέξει κάποια από αυτά για να σας παρουσιάσουμε  και να ξεκινήσετε μαζί μας ένα μαγευτικό ταξίδι στη περιοχη με ορμητήριο τo Sunrise Sarelas.

Το φαράγγι του Πολυλιμνίου

Στο δήμο Βουφράδος, 13 χλμ. από το Πεταλίδι, βρίσκεται το φαράγγι του Πολυλιμνίου  ένας μικρός παράδεισος από μικρές λίμνες και καταρράκτες, με διάφορα περίεργα ονόματα όπως Μαυρολίμνα, Κάδη, Καδούλα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας,περικυκλωμένες από ελαιώνες και αμπέλια. Aκολουθώντας το δρόμο από Πεταλίδι προς Πύλο, κοντά στο χωριό Καζάρμα υπάρχει το χωριό Χαραυγή, από όπου ξεκινάει το μονοπάτι προς το πολυλίμνιο (υπάρχει ταμπέλα που κατευθύνει προς Πολυλίμνιο στον κεντρικό δρόμο). Μία αξέχαστη εμπειρία για τους φίλους που αγαπούν τη φύση

Δεν μπορούμε να εμφανίσουμε αυτή την γκαλερί

Η αρχαία Μεσσήνη

Μια από τις σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλεις της αρχαιότητας βρίσκετε μόλις σε απόσταση 37 χλμ από το Πεταλίδι. Περνώντας μέσα από αμπέλια και ελαιώνες, θα επισκευτείτε το χώρο του θεάτρου της αρχαίας Μεσσήνης με τους επιβλητικούς αναλημματικούς τοίχους, την Κρήνη Αρσινόη, την αρχαία Αγορά, το Ιερό της Δήμητρας και των Διόσκουρων, τον ιερό χώρο του Ασκληπιείου και άλλα μνημεία.Αφήστε το μεσσηνιακό τοπίο και την αρχαία ιστορία μας να σας προσφέρουν μια αξέχαση εμπειρία.

Δεν μπορούμε να εμφανίσουμε αυτή την γκαλερί

Τα κάστρα της Μεθώνης και τις Κορώνης

Μόλις σε απόσταση 24 χλμ από το Πεταλίδι βρίσκετε η γραφική Κορώνη και μετά από 30 χλμ θα φτάσετε στη Μεθώνη. Τα φημισμένα κάστρα τους ήταν τα «μάτια της Βενετίας» προς την Ανατολή και σπουδαία λιμάνια του μεσαίωνα. Έλληνες, Βενετοί, Τούρκοι, έβαλαν τις πινελιές τους στο πολυτάραχο καμβά της ιστορίας της περιοχής. Επισκεφτείτε τα κάστρα και γίνετε ένα με τους πειρατές, τους εμπόρους, τους ιππότες, τους άρχοντες και βασιλοπούλες των θρύλων και τις ιστορίας.

Δεν μπορούμε να εμφανίσουμε αυτή την γκαλερί

Βοϊδοκοιλιά

Μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας βρισκετε σε απόσταση 40 χλμ από το Πεταλίδι. Η Βοϊδοκοιλιά με τα γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα νερά της το συνδιασμό του πρασίνου και των αμμόλοφων είναι ένα μέρος που θα ερωτευτήτε. Η μεσσηνιακή φύση έχει δημιουργήσει ένα τέλειο ημικύκλιο ή ίσως ενα γαλάζιο μανιτάρι, ενώ από πάνω δεσπόζει το Παλαιόκαστρο. Ο χώρος θεωρείται αρχαιολογικός, ετσι το αθρώπινο χέρι δεν έχει παρέμβει καθόλου στο τοπίο. Παρτέ προμηθιες μαζί σας, ορέξη για περπάτημα και ετοιμαστήτε να απολάυσετε τα τυρκουάζ, γαλήνια και πεντακάθαρα νερά αυτής της υπέροχης παραλίας.

Δεν μπορούμε να εμφανίσουμε αυτή την γκαλερί